Terug naar beginpagina
 
Bestuur
Vergaderingen
Lidmaatschap
Acteurs
Scenarioschrijvers
Meer info
 
Routebeschrijving naar ons lokaal en kaart
 
Eind augustus 2014 werd de feitelijke vereninging KBAC omgevormd naar een VZW structuur, en draagt nu de naam Koninklijke Brugse Amateur Cineasten vzw of afgekort KBAC vzw. De zetel van de vzw is gevestigd in de Rietlaan 85, 8200 Sint Michiels
 
Het bestuur
In het werkjaar 2016 - 2017 is het bestuur als volgt samengesteld:
Voorzitter Leo Bernaerd 050-38.46.07
Ondervoorzitter Abel D'hondt 050-34.91.08
Secretaris Piet Debruyne 050-27.90.00
Penningmeester Robert Bernaerd 050-38.19.27
Programmator Leo Bernaerd a.i.  
Materiaalmeester Abel D'hondt 050-34.91.08
Organisator Niet- filmische activiteiten    
 
Vergaderingen

Wij vergaderen wekelijks op vrijdagavond in ons eigen clublokaal,
gevestigd in de voormalige school in de Scharphoutstraat 42 te Lissewege. De eigenlijke vergaderingen starten om 20u. Het lokaal bereikt u als volgt: volg de expressweg naar Zeebrugge. Zo'n 350 voorbij de lichten van Lissewege, slaat u links af (snackbar op de hoek). 200 Meter verder in de straat bevindt zich een metalen hekken aan de rechterzijde waar u de voormalige school kunt binnenrijden. Ons lokaal bevindt zich in het eerste gebouw links.

Om U de kans te geven om kennis te maken met de club, bent U steeds welkom op een van de werkvergaderingen op vrijdagavond in ons lokaal. U kunt tot 3 vergaderingen gratis bijwonen, om zo de werking en de sfeer van de club te leren kennen.

 
Lidmaatschap
Na de 3 vrijblijvende bezoeken vragen wij U om lid te worden. Het lidgeld bedraagt momenteel 30 euro, en ons werkjaar loopt van september tot augustus. Daarvoor krijgt U:
-
1 jaar lidmaatschap van de Brugse Amateur Cineasten
-
gratis deelname aan de wekelijkse werkvergaderingen en cursussen
-
mogelijkheid om deel te nemen aan interne wedstrijden
-
11 maal per jaar het ledenblad "De Filmkrant", met verslagen van voorbije vergaderingen, technische informatie, familienieuws, agenda voor de komende vergaderingen, enz.
-
een persoonlijke ongevallenverzekering wordt u aangeboden voor 5 euro per jaar

Lid worden kan door overschrijving van het lidgeld op het rekeningnummer van de club 001-0069010-22 op naam van de Kon. Brugse Amateur Cineasten vzw, met vermelding van contactgegevens.

 

Wenst U naast lidmaatschap van KBAC ook lid te worden van het overkoepelende nationale "Centrum voor Beeldexpresssie" of kortweg CvB (het vroegere NAB - Nederlandstalige Amateurcineasten van België), dan betaalt u 25 euro meer, of 55 euro in totaal. Dat extra bedrag wordt doorgestort aan Wevec, CvB en SABAM. Daarvoor krijgt U dan extra:
-
1 jaar lidmaatschap van CvB
-
gratis deelname aan cursussen georganiseerd door CvB
-
4 maal per jaar het ledenblad van CvB
-
vrijstelling van de mechanische registratierechten van SABAM voor bepaalde library muziek. Dit geeft U de toelating om deze muziek te gebruiken bij uw films (voor niet professioneel gebruik)
-
mogelijkheid om deel te nemen aan de KBAC clubwedstrijd of andere externe wedstrijden & festivals, omdat U in regel bent met SABAM
 
Acteurs, Scenarioschrijvers, ...
Niet enkel cineasten zijn bij ons welkom. Ook mensen die interesse hebben in een van de randactiviteiten zoals scenarioschrijven, opmaak van commentaartekst, mensen met een goede commentaarstem en acteurs zijn ook steeds welkom.
 
Meer informatie?
Aarzel niet om ons te contacteren. De contacteer-pagina
 
Webdesign by Schuppe -- Webmaster: Leo Bernaerd -- Lay-out & Inhoud: © KBAC