* KBAC film geselecteerd voor "Open Screenings"
* KBAC op Open Bedrijven Dag
* tLissewegenartje
* Brel film van Christiane De Milt in Stadschouwburg Brugge
* Provinciale overkoepelende vereniging WEVAC wordt 50 jaar
* Jef Van Gompel gelauwerd door UNICA
* Heidi-trilogie scoort goed op CvB
* KBAC grootste club op Nationale Wedstrijd
* KBAC beelden in het 7u journaal op één
* Jef Van Gompel jurylid in Korea
* Nieuw werkjaar gestart
* Jef Van Gompel juryvoorzitter
* Etienne Veeckman meest verdienstelijke filmer van 2005-2006.
* KBAC geselecteerd voor Kunstsalon SANT
* KBAC opent nieuw clublokaal in Lissewege
* Goede resultaten op Wevac 2005
* KBAC solidair met Tsunami 1212
*
KBAC-ers projecteren op CvB wedstrijd te Antwerpen
*
Nieuw werkjaar start
*
KBAC-ers als jurylid
*
500e KBAC lid
*
Nieuwe website online
*
goede resultaten voor KBAC op WEVAC 2004
 
KBAC meldt het overlijden van Werner Van Brantegem

Met droefheid melden wij u het overlijden van Werner Van Brantegem. Hij overleed vannacht (28/1/2020) in het AZ Delta in Roeselare aan de gevolgen van ALS.

De filmwereld en de KBAC verliezen hierbij een ikoon uit de amateur filmwereld. Werner was 25 jaar lid van de Kon. Brugse Amateur Cineastten.

 

De leden van de KBAC bieden Rik hierbij hun oprechte medeleven aan.

 
KBAC film geselecteerd voor "Razor Reel Creative Open Screenings"

De KBAC film "Droomflitsen in realiteit" van Kaatje Desramault werd door de jury geselecteerd voor vertoning tijdens de "Razor Reel Creative Open Screenings", een onderdeel van de "Dag van de Jonge filmmaker". Tijdens dat onderdeel vertonen ze de beste inzendingen.

 

Proficiat Kaatje !

 

 

KBAC meldt het overlijden van Raf Hoste

 

Met droefheid meldt de KBAC het overlijden van hun ERE-VOORZITTER Raf Hoste op woensdag 19 juni, op een leeftijd van 86 jaar. Raf was 35 jaar lang onafgebroken penningmeester van de KBAC en nam gedurende de periode 1992 tot 2002 eveneens het voorzitterschap erbij.

 

De club verliest hierbij een belangrijke pijler van de afgelopen 40 jaar clubwerking.

 

Het bestuur en de leden van de KBAC bieden Huguette, de kinderen en kleinkinderen hun oprechte deelneming aan, en leven mee in het verlies van hun man, vader en grootvader.

 

 
KBAC schenkt 70 jaar oude films aan Brugs Stadsarchief & de Edele Confrerie van het heilig bloed

op dinsdag 15 december 2009, schonk de KBAC twee DVD's van de Bloedprocessie aan het brugse Stadsarchief en aan de edele Confrerie van het heilig Bloed: een van een 9.5mm zwart-witte film uit 1938 en een kleurenfilm uit 1940. Deze laatste werd opgenomen, slechts enkele dagen voor het uitbreken van de oorlog in mei 1940.

 

Beide films zijn van enorme historische waarde.

Klik Hier om het beeldverslag op FOCUS TV te bekijken

KBAC op Open Bedrijvendag
Kom onze stand bezoeken op Open Bedrijvendag bij Sony Center Brugge, gelegen in de gistelse steenweg 356, te Sint-Andries Brugge. Van 10u tot 17u.
 
Eindejaarsdiner op TLISSEWEGENARTJE
De reporter van TLISSEWEGENARTJE was te gast op het einde-werkjaarsdiner van de KBAC. Hier kun je zijn artikel en foto bekijken.
jun 2009


Jacques Brel film van Christiane De Milt op Hommage

Op de hommage aan Jacques Brel naar aanleiding van de 30-jarige verjaardag van zijn overlijden, wordt de film "De Man van La Mancha" van KBAC lid Christiane De Milt, in de Stadschouwburg van Brugge vertoond. Vijf jaar terug behaalde Christiane GOUD voor deze schitterende film !

oct 2008


WEVAC wordt 50 jaar !

in 2008 bestaat de overkoepelende provinciale vereniging WEVAC 50 jaar. Ook de KBAC stond mede aan de wieg van deze groepering 50 jaar geleden. Samen met 9 andere filmclubs (ABC Kortrijk, Knokse Filmclub, Kinaro Roeselare, Foto & Kinoclub Ieper, CCB Blankenberg, KKK Kortrijk, Ieperse Amateurcineasten, CCO Oostende en de concurrerende andere brugse fimclub Brugse Cineclub, werd op 7 mei 1958 WEVAC opgericht

Enkele maanden later al wordt de eerste Provinciale filmwedstrijd georganiseerd, waar KBAC-er Soenens meteen de eerste plaats bij de reisfilms meepikt !

mei 2008


Jef Van Gompel gelauwerd door UNICA

Op de jongste Unica wedstrijd, werd Jef Van Gompel bedacht met een speciale medaille, voor zijn niet aflatende bijdrage aan het filmgebeuren. Jef mocht de medaille in ontvangst nemen tijdens het CvB Filmgala te Beveren op 14 Oktober 2007
oct 2007
 
"Heidi-project" scoort goed op Nationale wedstrijd
Het "Heidi-project", waar verscheidene van onze KBAC-cineasten mee hun schouders hebben ondergezet, werd op de jongste Nationale Filmwedstrijd goed onthaald. Elk van de 3 Heidi films behaalde GOUD (meer dan 80%) op de CvB wedstrijd 2007 in Sint-Gillis-Waas.
 
KBAC grootste club op Nationale Wedstrijd

Van alle deelnemende clubs op de Nationale Wedstrijd, heeft de KBAC het meest cineasten die geselecteerd werden. Niet minder dan 16 cineasten kregen een ticket voor de CvB wedstrijd van de Provinciale Jury.

Slechts 2 clubs hebben meer dan 10 cineasten aanwezig, alle andere 45 clubs zelfs maar 5 of minder cineasten.

Klik hier voor een overzicht van de uitslag van onze cineasten

okt 2007
 
Mei 2007: KBAC op het 7u journaal op één
 

Beelden van onze cineasten werd getoond in een item van het 7u journaal op één. Willy Canon en Jacques Verniest hadden unieke beelden geschoten van 5 vrolijk springende dolfijnen voor onze kust. Omdat deze beelden zo uniek zijn, nam één ze over om er een item over te maken voor hun hoofdjournaal.... met vermelding van de Brugse Amateur Cineasten natuurlijk !!!

mei 2007
 
Jef Van Gompel in jury van 1e filmfestival Seoell
 
KBAC-er Jef werd gevraagd om te jureren op het 1e internationale filmfestival van Seoel. Hij vliegt daarvoor eventjes heen en terug naar Korea om enkele films te gaan beoordelen!
mei 2007
 
Nieuw werkjaar gestart onder grote belangstelling
 
Onder een belangstelling van zowat 70 leden werd het werkjaar 2006-2007 plechtig geopend op vrijdag 1 september. Net zoals de vorige jaren werd gestart met een thema-avond. Dit keer was Nederland aan de beurt met een selectie van films over Nederland, gevolgd door een reeks Nederlandse specialiteiten op culinair gebied.
sep 2007
 
Jef Van Gompel juryvoorzitter Filmfestival
 

Jef van Gompel werd gevraagd om het prestigeuze filmfestival Der Nationen in Ebensee, Duitsland, te jureren. Bovendien is hij uitgeroepen tot voorzitter van de jury!

Meer informatie hier: http://www.festivaldernationen.de/

juni 2006
 
Etienne Veeckman wint "Plaket van Verdienste"
 
Voor het tweede jaar op rij, wint Etienne Veeckman het "Plaket van Verdienste", een erkenning voor de meest verdienstelijke filmer van de interne KBAC filmopdrachten. Etienne kwam als eerste uit de interne wedstrijden rond een vast opgelegd thema. (27-5-2006)
juni 2006
 
KBAC-er geselecteerd voor kunstsalon SANT
 

Een video-kunstwerk van KBAC-er Rik Verschoore werd door de jury geselecteerd om deel te nemen aan het kunstsalon SANT. Net zoals bij de vorige editie in 2004, waar Rik eveneens bij de geselecteerden was.

Locatie: hallen onder het belfort in Brugge, 25/5/2006 tem 20/6/2006, di-zo

mei 2006
 
Nieuw clublokaal voor KBAC

Na 18 jaar lang vergaderen in het historische pand Huize Sebrechts in de Beenhouwersstraat te Brugge, verhuisde de KBAC op vraag van het Brugse Stadsbestuur naar een nieuw clublokaal in Lissewege.

 

Burgemeester Moenaert roemde de leden van onze filmclub voor het vele werk om van dit lokaal een gezellig clublokaal te maken en voor de schitterende successen van de leden op de voorbije wedstrijden.

 

Daarna knipte hij symbolisch een strook 35mm door om het lokaal officieel te openen.

 

Vanaf nu is iedereen welkom in de Scharphoutstraat 42, te Lissewege.

 

2-9-2005

 
KBAC behaalt goede resultaten op Provinciale wedstrijd in Anzegem-Vichte

Op de Provinciale WEVAC wedstrijd werd Leo Bernaerd met zijn film "Post-it" LAUREAAT in de categorie Juniores (beginners). Hiermee is hij de enige West-Vlaamse cineast uit deze categorie die mag doorstoten naar de nationale wedstrijd.
De KBAC behaalde tevens de beker voor de best presterende club bij de Beginners!

Werner Van Branteghem en Olivier Grenelle werden 2e in de categorie Seniores (Gevorderden) met hun film "Fragile".

In het filmgenre van de 1-minuut film staat de KBAC ook zijn mannetje: 2 van de 3 finalisten zijn KBAC films: Jef Van Gompel met "Mooi, maar vooral meedogenloos" werd LAUREAAT en Leon Derous werd 3e met "Flits"

Zie Wedstrijden - Provincie voor de behaalde uitslagen
6-3-2005
 
KBAC solidair met Tsunami 1212

De KBAC toonde zijn solidariteit met de ellende in de getroffen gebieden in Zuid-Oost Azie. Tijdens de traditionele nieuwjaarsreceptie werd een inzamelactie gehouden onder de leden. De opbrengt bedroeg 250 euro. Het bestuur besliste dat de club evenveel bijlegt als er opgehaald werd, dus wordt 500 euro overgemaakt aan de actie.
(12.12 registratienummer voor deze aktie: 1-34 27 49 41)

 
 
 
KBAC-ers vertoonden films op CvB Wedstrijd

Op 8-10 en 16-17 oktober ging de nationale wedstrijd voor amateurfilms door in de zaal van het "Fotomuseum" te Antwerpen. Volgende KBAC-ers namen deel:

  Olivier Grenelle Tong Verloren
  Werner Van Branteghem De Verlossing
  Jean-Pierre Van Loocke Revolutie in Evolutie
  Noël Canoot Uit vuur geboren
  Marc Bienstman Achtste wereldwonder
     

We feliciteren deze cineasten met deze selectie.

Zie Wedstrijden - Nationaal voor de behaalde uitslagen

 
Nieuwe werkjaar startte op 3 september 2004
ons nieuwe werkjaar is gestart op 3 september met een thema avond "Frankrijk". Naast films uit dat land waren de nodige franse hapjes en franse drankjes natuurlijk aanwezig.
 
KBAC zendt zijn zonen uit

Op 20-23 mei zetelde Werner Van Branteghem als jurylid op het Benelux filmfestival, dat dit jaar plaats had in Beverwijk, Nederland.

 

Op 26-28 maart 2004 zetelde Jef Van Gompel als jurylid op De Bayerische Film Festspielen te Lauf an der Pegnitz.

 

En op 17-18 april zetelde Jef Van Gompel opnieuw in de jury van de Nationale filmwedstrijd van het franstalig landsgedeelte FCVFB (franstalige tegenhanger CvB). Deze wedstrijd ging door te Wavre.

maart 04, april 04, mei 04
 
500e KBAC lid
51 jaar na het ontstaan van de club, mochten wij ons 500e lid inschrijven. Albert Clarisse vernam het bestaan van de club via de promotie rond de 50-jaar viering. Wij heten hem van harte welkom in de vriendenkring.
Feb 04
 
Nieuwe website KBAC Brugge
Sinds vandaag is de nieuwe website van de KBAC online, in een grafisch ontwerp van Tom Bernaerd alias Schuppe. De website verhuisde van easy.to/kbac naar www.kbac.be
12/4/04
 
KBAC op WEVAC
Op de jongste editie van de Provinciale wedstrijd WEVAC behaalden de KBAC-leden meer dan behoorlijke resultaten. Olivier Grenelle werd met zijn film laureaat in de categorie Juniores.
De club behaalde eveneens de wisseltrofee in de categorie juniores voor de best presterende club.
22/3/04
 
Webdesign by Schuppe -- Webmaster: Leo Bernaerd -- Lay-out & Inhoud: © KBAC